Çakırlar Sürücü Kursu
Özel Sürücü Kursu
İstiklal Mahallesi Reşadiye Sokak No:41/3
cakirlarsurucukursu@eskisehir.net.tr
0222 231 41 31 - 0507 289 31 30

Üniversiteliye Ocak Müjdesi: Burs ve Kredilere %33 Zam Geldi!

6.01.2026 

2026 yılının ilk Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği burs ve kredi artış oranlarını açıkladı. Yapılan düzenlemeyle öğrenci destekleri yüzde 33 oranında artırılarak yeni seviyelerine ulaştı.

Beştepe’deki toplantının ardından gençlere seslenen Erdoğan, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek adına öğrenci bütçelerine doğrudan dokunacak rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Lisans Öğrencisine 4 Bin TL Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2025 yılında uygulanan rakamlar ile 2026 yılındaki yeni tarifeyi kıyaslayarak artışın detaylarını verdi. Buna göre eğitim kademelerine göre yeni burs ve kredi miktarları şu şekilde belirlendi:

  • Lisans Öğrencileri: 3 bin liradan 4 bin liraya,

  • Yüksek Lisans Öğrencileri: 6 bin liradan 8 bin liraya,

  • Doktora Öğrencileri: 9 bin liradan 12 bin liraya yükseltildi.

Erdoğan konuşmasında, 2002 yılında 45 lira olan destek miktarından, bugün 1,5 milyonun üzerinde öğrenciye ulaştırılan milyarlarca liralık kaynak noktasına gelindiğinin altını çizdi.

Ödemeler Bugün Başlıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kabine açıklamasının hemen ardından ödeme takvimini duyurdu. Zamlı burs ve krediler, Ocak ayının ilk haftası bitmeden öğrencilerin hesaplarına yansıtılacak. Bakanlık açıklamasına göre; 6 Ocak ile 10 Ocak tarihleri arasında, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre ödemeler gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, güncellenmiş tutarları bugünden itibaren (6 Ocak) Ziraat Bankası hesapları üzerinden kontrol edebilecekler.

Eskişehir’de Öğrenci Gündemi

Türkiye’nin "Öğrenci Kenti" olarak bilinen Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören on binlerce genç için bu zam haberi günün en önemli gelişmesi oldu. Özellikle artan yurt ve yemek ücretleri sonrası gelen bu %33'lük artış, öğrenci mahalleleri olan Bağlar ve Yenibağlar’da memnuniyetle karşılandı.

Gönderen: haber
1388 defa okundu 
 


Eğitim
Eskişehirli Öğretmenler Beyaz Altına Şekil Verdi: Lületaşı Atölyesi Büyük İlgi Gördü
Anadolu Üniversitesi’nde Dev Proje Hamlesi: AÖF Ar-Ge ve ARİNKOM El Ele Verdi
Odunpazarı’nda Babalara Özel Eğitim: "Çocukla Konuşmak mı, İletişim Kurmak mı?"
Yükseköğretim Mezunları İşgücü Piyasasının Lokomotifi Oldu
ESTÜ Bilgi Güvenliğinde Uluslararası Standartlara Ulaştı

 

 
Ziyaretçi: 501.341 - Hit: 502.082
eskişehir  eskisehirburada.com
Çakırlar Sürücü Kursu - 0222 231 41 31