ARAL Erkek Öğrenci Apart
Osmangazi Üniversitesi Yakını
Erkek Öğrenci Apartı

Büyükdere Mahallesi Ardıçlar Sokak No. 3
info@aralapart.com
0 222 239 30 39 - 0 553 407 78 70

Bakan Yardımcısı Gürsoy ve Rektör Adıgüzel öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

13.03.2026 

Akademi Anadolu’dan Dev İftar: Bakan Yardımcısı Gürsoy Gençlerle Bir Arada

Safa Koçoğlu Gürsoy ve Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen iftar programında öğrencilerle bir araya geldi. “Akademi Anadolu” projesi kapsamında gerçekleştirilen programa 700’den fazla öğrenci katıldı.

İftar programına ayrıca Rektör Yardımcısı Serpil Koçdar, Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Zekiye Doğan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Eskişehir İl Müdürü Hasan Kalın da katıldı.

Gürsoy: “Uluslararası öğrenciler gönül elçisidir”

Programda konuşan Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu Gürsoy, Ramazan ayı boyunca gençlerle bir araya gelmeye önem verdiklerini belirterek, farklı şehirlerde öğrencilerle iftar yaptıklarını söyledi. Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Gürsoy, uluslararası öğrencilerin ülkeler arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü vurguladı.

Gürsoy, “Uluslararası öğrenciler bizler için çok kıymetli. Çünkü her biri ülkelerimiz arasında gönül köprüleri kuran birer gönül elçisidir” dedi.

Adıgüzel: “Öğrencilerimize rehberlik etmeye çalışıyoruz”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Yusuf Adıgüzel ise Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhuna dikkat çekerek, Akademi Anadolu projesi kapsamında öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Adıgüzel, “Akademi Anadolu, bu yıl başlattığımız ve örgün öğrencilerimiz ile uluslararası öğrencilerimizi bir araya getirmeyi amaçlayan bir proje. Öğrencilerimizin kariyer yolculuklarında doğru adımlar atmalarına yardımcı olacak, onlara rehberlik edecek bir program geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin yalnızca iftar sofralarını paylaşmanın ötesinde anlam taşıdığını belirten Adıgüzel, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin birbirlerini tanımasına, dostluklarını güçlendirmesine ve ortak bir dayanışma ortamı oluşturmasına katkı sağladığını kaydetti.

Doğan: “Akademi Anadolu pilot bir proje”

Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Zekiye Doğan da Akademi Anadolu projesine ilişkin bilgi verdi. Doğan, proje kapsamında Türk ve uluslararası öğrencilerin 13 hafta boyunca çeşitli atölye ve etkinliklerde bir araya geldiğini belirtti.

Programın şu aşamada pilot olarak uygulandığını ifade eden Doğan, önümüzdeki yıllarda projeyi geliştirerek kalıcı bir kurumsal yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İftar programına katılan öğrenciler ise Bakan Yardımcısı Gürsoy ve Rektör Adıgüzel ile aynı sofrada buluşmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, benzer etkinliklerin devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Gönderen: haber
655 defa okundu 
 


Eğitim
İstiklal’in 105. Yılında "Korkma" Sedası: Eskişehir’de Görkemli Anma
Geleceğe Umut Olmak: ESTÜ’de Koruyucu Ailelik ve Evlat Edinme Paneli
Meslekî Eğitimde Sanayi İş Birliği Güçleniyor: Eğitimciler TÜRASAŞ Sahasında
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "İstiklal Marşı, Ateş Hattında Yazılmış Bir Hükümdür"
Sosyal Bilimlerde Yenilikçi Dönem: TÜBİTAK 3005 Yazım Stratejileri Açıklandı

 

 





Ziyaretçi: 354.096 - Hit: 359.067
eskisehirburada.com