Yunusemre Devlet Hastanesi
T.C. Sağlık Bakanlığı Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi
Uluönder Mah. Salih Bozok Cad. No:23
yunusemredh@gmail.com
0222 211 95 95

Haber ve Duyurular



YUNUS EMRE DE OTEL GİBİ

13 Kasım 2018 Salı

Şehir Hastanesi’nin yanı sıra Eskişehir, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin yeni binasıyla da otel gibi konforlu yeni bir hastaneye kavuştu. Hastanedeki yenilikleri Başhekim Uzm.Dr. Mustafa Karagülle ile konuştuk

Eskişehir dev bir yatırımla Şehir Hastanesi’ne kavuşurken, bir yandan da Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşınmasıyla yeni bir hastaneye daha kavuşmuş oldu. Tüp Bebek Merkezi gibi yeni merkezlerin de açılacağı hastanenin taşınması bu ay tamamen bitiyor. Başhekim Uzm.Dr. Mustafa Karagülle ile hastanedeki yenilikleri konuştuk.

Can Hacıoğlu - Eskişehir sağlık alanında iki dev yatırıma birden kavuştu. 1,7 milyar liralık yatırımla Eskişehir’e kazandırılan Eskişehir Şehir Hastanesi geçtiğimiz ay açılırken, Yunus Emre Devlet Hastanesi de haziran ayından bu yana yatak kapasitesi artan, birçok yeni merkez ve cihaza kavuştuğu yeni binasında hasta kabulüne hizmet vermeye devam ediyor. Taşınma işlemlerinin tamamen bu ay içinde tamamlanacağı ifade edilen hastanenin Başhekimi Uzm.Dr. Mustafa Karagülle ile bir araya geldik. Hastanedeki yenilikleri, önümüzdeki günlerde ne gibi yeni hizmetler vermeye başlayacaklarını konuştuk, yeni binadaki işleyişi ve çalışmaları yerinde gördük.

900 YATAĞA ÇIKACAK

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet  binası 11 Haziran itibarı ile hizmete açılmıştı. Dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve dönemin Milli Eğitim Bakanı olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı tarafından temeli atılan yeni hastane binasında yatak sayısı 800’e ulaşırken, şimdi 900’e çıkması planlanıyor.

170 POLİKLİNİKLE OTEL KONFORUNDA
Şehir Hastanesi’nde olduğu gibi otel konforunda dizayn edilen hastane 98 bin metrekare kapalı  alan, 76 bin metrekare açık alandan oluşuyor ve  açık ve kapalı olmak üzere toplam 900 araçlık da otopark alanı var. 170 poliklinikle hizmet verilen hastanede, eski binada 4 asansör bulunurken, şimdi 28 asansör var.

BU AY TAMAMLANIYOR
Haziran ayında yeni binada ve polikliniklerde hasta kabulüne başlanmasının ardından büyük bir şevkle yeni binada hizmet vermeye başladıklarını ve yeni binanın eski binaya göre çok sayıda yeni olanak sağladığını belirten Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, “Hastanemizin yüzde 80’i taşınmış durumda. 15 Kasım’da tamamen taşınmış olmasını planlıyoruz” dedi.  

DİĞER MERKEZLER DE HİZMETE DEVAM EDİYOR
Karagülle, “Semt poliklinikleri dediğimiz birimlerin tamamı da Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne bağlanmıştı ve hizmet vermeye devam ediyor. Zübeyde Hanım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Emek Semt Polikliniği, İki Eylül ek hizmet binası (eski Hava Hastanesi) bize bağlı olarak faaliyetlerine devam ediyor” dedi.

Tüp Bebek Merkezi açılıyor

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yeni tüp bebek merkezi bu ay içinde açılıyor.

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yeni binasında açılması merakla beklenen merkezlerden biri de Tüp Bebek Merkezi. Bu konuda Uzm.Dr. Mustafa Karagülle, “Yeni dönemde eskiden farklı olarak Tüp Bebek Merkezimiz açılacak. Yapımının bu ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz, personellerle birlikte açılışının önümüzdeki ay yapılması planlanıyor. Tahminim aralık ayı içinde hizmete girecek. Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunuyor, özel merkezler olarak var, ancak kamu hastaneleri içinde Tüp Bebek Merkezi olan üçüncü veya dördüncü hastane olacağız.

Kadın Doğum ve Çocuk Acil’in yerleri hazır, açılacak

Başhekim Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, ayrıca, “Henüz personel yetersizliği nedeniyle açamadığımız Kadın Doğum Servisi ve Çocuk Acil Servisimiz var. Yerleri şu an hazır durumda. Çok lüks ve kaliteli olduğunu düşündüğümüz sanlıcı doğum loğusa odalarımız mevcut, 13 odamız var. Doğumhanemiz ve içinde iki adet ameliyathanemiz var. Bunlar Yunus Emre Devlet Hastanesi için yeni olan şeyler. Hekim ve personel açığı tamamlandıkça faaliyete geçecek ve gelişecek. Faaliyete geçtiğinde nöbetçi doktorlarımız da bulunacak” diye konuştu.

 

60 yataklı psikiyatri servisi

Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, “Psikiyatri konusunda da çalışmalarımız var. Yunus Emre Devlet Hastanesi bir psikiyatri merkezi haline de dönüşecek. Eskiden 25 yataklı bir Psikiyatri servisimiz vardı, şimdi yeni planlama ile 60 yataklı bir Psikiyatri servisimiz olacak. AMATEM’in yeni binamıza taşınması konusunda da çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

2eylul.com.tr

 


4859 kez okundu


Diğer Başlıklar


YUNUS EMRE DE OTEL GİBİ  

Toplam Kayıt: 1 [1 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
YUNUS EMRE DE OTEL GİBİ