GÜRSOY TARIM AGRICULTURE
Organik Gübre - Organic Fertilizer - Leonardit Menşeli Hümik Asit - Humic Acid - İz Elementli Sıvı Gübreler - Liquid Fertilizer - Probiyotik Gübre (ENZİM) - Organomineral Gübreler



Arifiye Mah. Adliyeciler Sok. Adliye İşhanı No:1/23 Odunpazarı
ESKİŞEHİR / TÜRKİYE

info@gursoytarim.com.tr
+90 532 645 49 19

ÜRÜNLERİMİZ TR

TUR COMBİ   |  ESSERA PLUS Organomineral Gübre   |  ESSERA NPK   |  ESSERA K   |  ESSERA NP+Zn   |  ESSERA Zn+B   |  ESSERA Zn   |  ESSERA Cu   |  ESSERRA Organik Gübre   |  EVVEL Hümik Asit   |  ESSERA B   |  ESSERA Ca+B

 



EVVEL

ORGANİK KAYNAKLI DİĞER ÜRÜNLER 

LEONARDİT MENŞELİ SIVI HALDEKİ HÜMİK ASİT

GARANTİ EDİLEN İÇERİK

 W / W

Toplam Organik Madde

  %12

Toplam Hümik + Fulvik Asitler

  % 18

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)

  % 2

pH Aralığı

11 – 13

Üretimde Kullanılan Hammaddeler:                    Leonardit


EVVEL leonardit menşeli bir toprak düzenleyici (Hümik Asit) dir. LEONARDİT, bitki ve hayvan artıklarının çürümesi ile oluşumunu milyonlarca senede tamamlayan bir madendir. LEONARDİT'in içerdiği hümik asit, diğer bitkisel hümik asitlerden daha önemli ve kalitelidir. 

LEONARDİT'in kalitesi katyon değişim kapasitesi ile ölçülür. Bizim EVVEL’de kullandığımız leonarditimiz 580 MAC tir. Türkiye'de bize en yakın olan Leonarditli Sıvı Hümik Asitin katyon değişim kapasitesi 320 MACtir. Katyon değişim kapasitesinin yüksek olması, toprakta bulunan bitki besin elementlerini daha kolay parçalayarak, bitki tarafından alımını kolaylaştırdığı gibi, mıknatısın toplu iğneyi çektiği gibi besin elementlerini bitki köküne bağlar ve su ile bitki gövdesine taşınmasında etkili olur.

EVVEL çok yüksek katyon değişim kapasitesine sahip, yani toprak çözücülüğü yüksek olan LEONARDİT menşeeli hümik asittir.

Leonarditli Sıvı Hümik Asit.

- Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Böylece sulamadan ortalama % 20 - 25 tasarruf sağlar.

- Toprağı çözerek taşlaşmayı ve topak topak olmasını önler. Bu da toprak işlemeyi kolaylaştırır. Bitki daha kolay köklenir.

- Toprakta bulunan bitki besin elementlerini parçalayarak bitkinin kökten kolay ve daha çok almasını sağlar.

- Kullanılan kimyasal gübre ortalama 1/3 azaltıldığı için gübreden de tasarruf sağlar.

- Toprağın pH’ını dengelediğinden dolayı, bitki, atılan gübrenin hepsinden istifade eder.

- Bitkiyi köklenmeye teşvik eder.

- Kök hastalıklarına karşı dayanıklılık sağlar.
- Topraktan, sulamayla yıkanıp gitmez, kalıcıdır.
- Rengi siyah olduğu için toprağı karartır, buda FOTOSENTEZ’i arttırır.

- Etiketteki pH yüksek olması Leonarditin yapraktan değil topraktan yararlı olduğunu ve kullanılabileceğini gösterir. Toprağın pH ı ile ilgisi yok.

Ekim ve dikim öncesi toprağa uygulanıp suyla temas ettiği andan itibaren, toprakta var olup (ph probleminden veya fazla kimyasal gübre uygulamalarından dolayı) alınamayan bitki besin elementlerini ve tabana atılan kimyasal gübreleri yarayışlı hale getirir. Toprağı canlandırır ve kabartır. Toprakta mikroorganizma faaliyetini arttırarak, toprağın organik madde miktarını arttırır. Tuzlu ve kireç potasyumu yüksek toprakları ıslah eder. Bitkinin hastalıklara karşı dayanıklılığını arttırır. Kök sistemini kuvvetlendirir.

Tarla Bitkileri, Sebzecilik ve Seralarda Kullanım Zamanı

Ekimden önce, tarla hazırlığında veya çıkış öncesinde;

Yumru bitkilerde; Patates, Pancar, Soğan, Havuç, Turp gibi meyvesi toprak altında olan bitkilerde, dekara (1.000 m2) 1,5 Litre EVVEL, 40 litre su ile ekilmemiş boş toprağa pulverize (püskürterek) edilerek uygulanır.

Tahıllar (Arpa ve Buğday), Ayçiçeği, Pamuk, Karpuz, Domates, Biber, Salatalık vb. sebzelerde, dekara (1,000 m2)        1 Litre EVVEL, 40 Litre su ile ekilmemiş boş toprağa pulverize (püskürterek) edilerek uygulanır.

EKİM SONRASI;

Her türlü bitkilerin ilk sulamasında mutlaka dekara (1000m2) 1 litre mutlaka suyla beraber sulamanın başında gübre tankı ile EVVEL verilir, veya damlama sulama ile de bitki köküne uygulanır.. Eğer yağmurlama ile yapraktan EVVEL uygulanırsa, yaprakta kalmaması için EVVEL sulamanın başında verilir. Eğer yaprakta kalırsa suyla yıkanarak toprağa indirilir.  

Hasata kadar en az 1 dekekara x 1 Lt. 3 kere 15 gün arayla EVVEL uygulandığında bitki yapraklarının (ıspanak, marul, maydanoz, yonca, tütün vs.) veya meyvelerinin (domates, biber, patlıcan, fasulye, mısır, soğan patates vs.) daha kaliteli, lezzetli ve bol olduğu görülür.

HUBATTA;

EVVEL tahıllar için (arpa buğday çavdar yulaf gibi) de çok faydalıdır. Tahıllarda ilaçlama döneminde ot ilaçları ile dekara (1000m2) yarım litre (0,5 Lt.) 40 litre su ile yapraktan uygulanır. 40 litre su ile olduğu için yaprakta kalmaz, yıkanır toprağa indirilir. Eğer tahıllarda sulama var ise sulama ile beraber sulamanın başında dekara (1000m2) 1 litre uygulanır. 1 kere vermek yeterlidir. tahılların protein ve glüten değerlerini arttırır. Bu da pazar fiyatını arttırır.

MEYVE AĞAÇLARINDA :

Her uygulamada ağaç başına 200 cc gelecek şekilde 1/4 sulandırılarak ağacın dibine yakın bölgeye EVVEL püskürtülür. 200 x 4 = 800 cc su ile 200 cc EVVEL karıştırılır ve 1 ağacın dibine yakın bölgeye uygulanır.

Meyve veren ağaçlarda;

1 uygulama zamanı; Kış bitimine yakın, toprak ısınmadan önce,

2 uygulama zamanı; Çiçek tutum zamanı,

3 uygulama zamanı; Meyve tutumunda,

4 uygulama zamanı; Hasattan sonra ağaç başına 150-200cc EVVEL, 1 Litre su ile taç iz düşümüne gelecek şekilde uygulanır.

Yeni dilen fidanlarda;

1 uygulama zamanı; İlkbahara girerken

2 uygulama zamanı; Kışa girmeden, sonbaharda, fidan başına 150cc EVVEL, 1 Litre su ile taç iz düşümüne gelecek şekilde uygulanır.





EVVEL Hümik Asit