Eskişehir Reklam
İnternet Yayıncılığı ve Danışmanlık Hizmetleri
Web Tasarım Hosting Alan Adı Tescil Marka Tescil
Web Sitesi Hazırlama Programlama Hizmetleri
Google Street View Yerel Fotoğrafçı

İki Eylül Cd. Yalbı Sk. Arifbey Apt. No:13/13
info@eskisehirreklam.com.tr
0 222 233 25 65 - 0 542 311 63 84

Genel Bilgiler



Web Tasarım SEO İlişkisi

20 Mayıs 2017 Cumartesi

Web tasarım SEO çalışmaları düşünerek yapılmalıdır

SEO kurallarını bilmeden web tasarım çalışması yapıldığında hatalı indeksleme ile karşılaşılır. Çoğu zaman site ziyaretçi alamaz ya da alıyorsa da istenen kelimeler değildir. Doğru web tasarım çalışması Google’a neleri indekslemesi gerektiğini söyler, hatta neleri indekslememesi gerektiğini de.

HTML CSS web tasarım SEO çalışmasının başlangıç noktasıdır

Arama motorlarının bir sayfayı indekslemesi ve üst sıralarda göstermesi için öncelikle okunabilir bir tasarım olmalıdır. Sitenizden haberdar olan arama motorları sitenizi keşfetmek ister. Google veya diğerleri (Yahoo, Bing) sitenize tarayıcı botlarını (crawler) gönderir, sitenizdeki her sayfayı inceler. HTML dosya sisteminde içerik kolayca okur, analiz ederek indekslemek üzere sistemine aktarır.

Flash web tasarımı SEO için dezavantajdır

Süslü ve ziyaretçiyi etkilemek için hazırlanan flash siteleri havalıdır. Ancak tarayıcı tarafından yeteri kadar okunamazlar. Flash dosyaları .swf uzantılı dosyalarlardan siteyi oluşturur. Basitçe tarayıcınızın “kaynağı görüntüle” seçeneği ile siteye bakarsanız flash tasarımlarda içerik namına birşey bulamazsınız. Flash web tasarımın bir diğer dezavantajı da sayfa açılışını yavaşlatması ve ziyareçinin hemen çıkmasına neden olmasıdır. Google “Hemen Çıkma Oranı” değerlerini ölçer ve bu oranlar yüksekse, yani ziyaretçi kısa sürede siteden ayrılıyorsa, sitenizin ilgili kelime ile alakasız olduğunu düşünerek alt sıralara siteyi kaydırır, pagerank değerini düşürür. Flash web tasarımının önemli dezavantajlarından bir tanesi de Google Analyticsgibi analiz araçlarıyla ziyaretçi trafiğinin izlenememesidir. Sitenizde ziyaretçi istatistiklerini izleyememek kör uçuş gibidir.

SEO dostu web sayfasının özellikleri

Google, bir web sayfasını analiz ederken ideal ve okunabilir bir dökümanı düşünerek inceleme yapar. İnsanların kolay okuyacağı bir yapıyı arar. Sonuçta herşey ziyaretçi için yapılır.

HTML başlık etiketleri H1,H2,H3,H4… şeklinde büyükten küçüğe göre oluşturulmalıdır. Resim etiketi (img) ile resimler web sayfasında gösterilir. IMG etiketinin mutlaka genişlik ve yükseklik tanımları olmalı, ALT etiketi ile resim açılamadığında resim hakkında bir bilgi verilmelidir.

Web sayfasının düzeni eskiden TABLE etiketi ile hazırlanırdı. Bugün bile bu teknik ile web sayfasının hazırlandığını görüyoruz. Layout (düzen) olarak isimlendirdiğimiz sayfa düzeninde, en üste logo, ana menü, yan bölümde sidebar içerisinde kategori vb bilgiler, ortada sayfa içeriği ve en altta sayfa altı bölümü bulunur. TABLE etiketi layout oluşturma, yeni başlayan bir tasarımcı için kolay bir yoldur. Ancak arama motorları bu tür sitelerde sayfa bölümlerini tanımakta zorlanmaktadırlar. Bu nedenle DIV etiketi kullanılarak hazırlamak web tasarım seo çalışmasının temelini oluşturur.

Daha az kod çok içerik

Gereksiz HTML etiketleri, javascriptler, etiket satırında CSS tanımları vb kodların yoğunluğu bir sayfada içerik oranını aşmamalıdır. CSS ve javascript tanımları ayrı bir dosyada bulunmalı ve sayfaya link ile bağlanmalıdır.

Hatasız Kodlama

Web tasarımını oluşturan HTML,CSS, Javascript gibi tarayıcının okuduğu bu dosyalar hatasız kodlanmalıdır. HTML etiketleri açma ve kapatma etiketleri ile oluşur.

İçerik yönetim yazılımları ile daha çok içerik

Arama motorları taze içerikleri sever. Her gün yeni içerikler sunan siteleri daha sık ziyaret eder ve üst sıralarda ziyaretçisine sunar. Örneğin WordPress web tasarım çalışmalarımızda daha çok içerik oluşturmamızı sağlayır. WordPress SEO altyapısı kolayca oluşturularak optimize edilebiliyor.

Sonuç

Web tasarım SEO ilişkisi başlagıçta da söylediğimiz gibi ilk günden düşünülerse sitenin başarısını önemli oranda arttıracaktır. Elbette SEO teknikleri bu saydıklarımızla bitmiyor. Ancak daha baştan web sitenizin tasarımını daha çok ziyaretçi alabilmesi için SEO uyumlu hazırlatmanız gerekiyor.

 

 

Eskişehir web tasarım, eskişehir reklam, eskişehir hosting eskisehirreklam.com 

 


5062 kez okundu


Diğer Başlıklar


Web ihtiyaçlarınız için doğru adres!  
Kullanıcı deneyimini geliştirmek için 6 Basit Adım  
Web Tasarım SEO İlişkisi  
Web sitenizden, nasıl daha fazla iş alabilirsiniz ?  
Firmanızın internette var olması için neler gerekli ?  
Kurumsal Web Siteleri İçin Tasarım Önerileri  

Toplam Kayıt: 6 [6 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
Web Tasarım SEO İlişkisi