Eskişehir Nakliye Evden Eve
Nakliye Evden Eve Nakliyat ve Taşımacılık
Hoşnudiye Mh. Siloönü Sk. 8/A
bilgi@eskisehirnakliye.gen.tr
0222 234 57 37 - 0 532 253 27 74 - 0532 482 02 72

Tavsiyeler ve Bilgiler



Ev Taşımanın Püf Noktaları

8 Mayıs 2016 Pazar

Ev taşımanın püf noktalarını yazmaya karar verdiğimde şöyle bir geriye doğru baktığımda şimdiye kadar binlerce taşımaya şahitlik yaptığımı gördüm. Bu aynı zamanda çok farklı hikâyeler dinlediğimiz anlamına gelir. Tüm hikâyeler ışığında ne yapılırsa daha rahat bir taşıma gerçekleştirilir diye kafa yorduğumuz gün sayısı da epey fazladır. İşte bir şeyler keşfettiğimiz günlerde aşağıdaki püf noktaları nakliyat tavsiyelerimiz içinde yer aldı.

Eşya Listesi Hazırlama: Taşınmaya karar verdikten hemen sonra bir eşya listesi oluşturun böylece ne kadar eşyanız olduğunu tespit edebilirsiniz. Bu eşya listesini artık yeni evinize götürmek istemediğiniz eşyaları tespit etmek için de kullanabilirsiniz. Adım adım yeni eve götüreceğiniz eşyalarınızı netleştirebilirsiniz. Son aşamada oluşan eşya listeniz sizin taşınma sürecindeki en iyi yardımcınız olacak. Nakliyat firmalarından teklif alırken kullanabilirsiniz. Anlaştığınız nakliyat firması ile paylaşarak eşyanız için uygun kamyon ve paketleme malzemesini getirmesini kolaylaştırabilirsiniz. Taşınma sonrası eşya listesi ile eşyanızı kontrol ettikten sonra teslim alabilirsiniz. Her hangi bir eşyanızın eksik olması durumunda eşya listesi hemen imdadınıza yetişecektir. Unutmayın ilk işiniz bir eşya listesi hazırlamak olmalı.
Taşınma Planı: İşe planlamayla başlayın hangi gün taşınacağınızı o güne kadar adım adım ne yapacağınızı planlar iseniz süreci daha kolay atlatabilirsiniz. Taşınma planı size işinizin boyutu hakkında net bilgiler verecek ve taşıma günü geldiğinde adım adım her iş planlandığı için çok rahat olacaksınız. Denemenizi öneririm işte örnek bir taşınma planı…
Fazla Eşyalardan Kurtulun: Nakliyat firmaları eşyalarınızın kamyonda kaplayacağı hacime göre fiyatlama yaparlar. Yani çok eşyanızın olması nakliyat fiyatının biraz daha fazla olması demektir. Bu; eşyalarınızı nakliyat firmasına az söylemeniz gerektiği anlamına gelmez. Gerçekten ihtiyaç duymadığınız eşyalarınızdan kurtulun. Taşınırken evinizde bir bahar temizliğine girişin ve gereksiz eşyalardan kurtulun.
ElektrikSuDoğalgaz Abonelikleri: Taşınmaya az süre kalması durumunda elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinizi iptal edin ve saatlerin birer resmini çekmeyi unutmayın. Böylece ekstra fatura gibi veya ev sahibinden fatura ödenmemiş gibi geri dönüşler ile karşılaşmazsınız. Abonelik iptal ve saatlerdeki son durumu gösteren resimleri birkaç ay saklamanızda yar olacaktır. Tv ve internet üyeliklerinizi yeni adresinize transferini isteyebilirsiniz. İnternet birkaç hafta sürüyor bilginiz olsun. Ben bir sefer o caddede boş port yok diye 3 hafta internet bekledim. Eğer fiber internet kullanıyorsanız ve yeni taşındığınız mahallede fiber hat yok ise işler biraz daha karışıyor bilginiz olsun. Eğer sık sık taşınana biri iseniz şimdilik fiber interneti düşünmeyin.
Beyaz Eşyalarınıza İyi Davranın: Nakliye sırasında en çok zarar gören eşyalardandır beyaz eşyalar. Bu nedenle taşınma gününden evvelki gün özellikle buzdolabınızın fişini çekin ve temizleyin. Çamaşır makinenizin atık suyunu boşaltın. Ayrıca varsa çamaşır makinenizin emniyet vidalarını mutlaka takın ve kazanı sabitleyin. Taşınma gününe temiz ve hazır durumda olsunlar. Bu eşyalarınızı iki kere paketlemenizi öneririm. 50 TL harcayarak bir balonlu naylon rulosu alın ve birkaç kez bu eşyalara sarın taşınma günü nakliyecide tekrar sarsın ve öyle taşıyın. Beyaz eşyalar nasıl taşınır ve buzdolabı nasıl taşınır yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.
Nakliyat Firması Bulama: Bir nakliyat firmasının nasıl hizmet verdiğini anlamanın tek yolu o firmadan hizmet almış insanların firma hakkındaki yorumlarını incelemekten geçer. Birkaç yıldır bu sektörde olan biri olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim kimin nasıl hizmet verdiğini müşteri yorumları olmadan öğrenmek kesinlikle imkânsızdır. Kurumsallık, web sitesinin güzelliği veya çok kamyonlarının olması kesinlikle bir ölçü değildir. Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İyi hizmet için müşteri yorumları olan firmaları seçin Enakliyat size firmalar hakkında bilgi sahibi olacağınız müşteri yorumları ile yardımcı olmakta, yapmanız gereken tek şeyTeklif Al Formunu doldurmak gerisi çok kolay.
Etiketleme ve Kolileme: Taşınma sürecinde hem taşımayı yapan ekibe yardımcı olması hem de taşınma sonrası aradığınızı kolayca bulmanız için etiketlemeye özen göstermelisiniz. Etiketleme ayrıca herhangi bir kolinin içinde ne olduğunu taşımayı yapacak ekibe gösterdiği için de çok önemlidir. Kolilerin hem gideceği odayı hem de içinde neler olduğu ile ilgili bilgilendirici yazılar yazın. Örnek olarak kolinin içindekileri tanımlamak için “kazaklar” yerine “Ahmet’in kışlıkları” yazmanız taşınma sonrası işinizi çok kolaylaştıracaktır. Koliler için hazırladığımız etiketleri ilgili sayfadan indirip kullanabilirsiniz. Kolileme ve paketleme yaparken şunu aklınızdan çıkarmayın.
Yeni evde hemen ihtiyaç duyacağınız temizlik malzemeleri, çaydanlık, çay, bardaklar gibi öncelikli eşyalarınız için “Önce Beni Aç” kolileri oluşturun. Böylece öncelikli ihtiyaçlarınız için tüm kolileri açmadan halledebilirsiniz.
Paketleme ve kolilemesini sizin yaptığınız eşyalarda olası kırık ve zararlarda sorumluluk sizde olur. Eğer kolide herhangi bir yırtık veya çökme yok ise ve yine de içindeki bardaklar kırılmış ise bu doğru paketlenmediği anlamına gelir. Paketlemeyi yapan sorumluluğu alır.
Nakliyat Firmanızı İyi Bilgilendirin: Taşınma sürecinin en önemli aşaması burası, nakliyat firmanız ile tüm eşyalarınızın resimlerini paylaşın. Bina girişi ve merdiven resimlerini paylaşın. Kamyonunun park edeceği yer ve bina arası uzaklığı firma ile paylaşın. Firmaya verdiğiniz her yanlış veya eksik bilgi taşınma günü lehinize kullanılabilir. Bilgi paylaşımına açık olun ve nakliyat firmanız istemez ise bile siz paylaşmayı ihmal etmeyin.
Artık hepimiz de resim çeken akıllı telefonlar mevcut eşyaların resimlerini çekin ve whatsapp'tan nakliyat firmanıza gönderin. Ayrıca anlaştığınız detayları bir sms şeklinde yazıp firma yetkilisi ile paylaşın ve teyit etmesini isteyin. Bu sms olası yanlış anlaşmazlıkları da ortadan kaldıracaktır. Her anlaştığınız detayın yazılı olduğundan emin olun unutmayın “söz uçar yazı kalır”.
Ev Temizliği: Taşınmadan önce evinizi özenle temizlediniz ve taşımayı yapacak ekip eve ayakkabıları ile girmek istediğinde içinizden buna isyan etmek geçebilir. Ancak sırtında buzdolabı olan birine de ayakkabınızı çıkarın öyle girin dememiz doğru değil. Taşınma günü eski iki çarşafı kapı girişlerine sererek girip çıkan kişilerin ayakkabılarını bu çarşaflara silmelerini isteyebilirsiniz. Böylece eviniz daha az kirlenecektir. Taşıma dan sonra parkeleri bir kere daha silmeniz gerekli o kadar.
Eğer evin temizlenmesi için yardım arıyorsanız ilk önerim yeni taşındığınız evin güvenlik veya apartman görevlisine danışmanız yönünde. Size iyi ve uygun fiyata bir temizlik ekibi bulabilirler. İkinci seçenek komşulardan yardım istemek olmalı. Komşularınızın çalıştığı veya tanıdığı birileri olabilir.
Çıktığınız evi de terk etmeden önce son bir kontrol yaparken kaba bir temizlik yapmayı da ihmal etmeyin. Bir çöp poşeti alın ve arkada kalan tüm çöpleri bu poşete doldurun.

 


4338 kez okundu


Diğer Başlıklar


Ev Taşımanın Püf Noktaları  
Aman Çizilmesin: Beyaz Eşya Taşıma Rehberi  
Sadece Kiracıların Anlayabileceği 5 Taşınma Rutini  
Bebekli Aileler İçin Taşınma Rehberi  
Kamyonların Trafiğe Çıkış Saatleri ve Cezalar  
Taşınma Kolisi Olarak Tencere İçi Kullanımı  
15 Tip Hızlı ve Kolay Paketleme Yöntemi  
Evden Eve Nakliyat Tavsiyeleri  

Toplam Kayıt: 8 [8 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
Ev Taşımanın Püf Noktaları