Eskişehir Fare İlaçlama
Fare İlaçlama
İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@fareilaclama.com
0549 548 26 84 - 0549 547 26 87

Fare




Fare denilince akla omurgalılar sınıfından küçük kemirgenler gelir. Bu hayvanların tiksindirici bir görünüşü vardır. Fare haşeresinin diğer haşerelerden farklı olarak iskelet sistemine sahip bir omurga sistemi mevcut. İnsanın gen yapısına en yakın canlı olarak bilinen hayvan faredir. Farenin İnsana en faydalı yönü insanlar için yapılan ilaçların ilk önce fare üzerinde denenmesidir. Bilim laboratuarlarında insan yerine kobay olarak daima farenin kullanılması bilim açısından önemini belirtmektedir.
     
Farelerin dört ayakları vardır ve bu ayak yapıları ile çok hızlı koşarlar. Burunları çok keskin olup besinlerin yerlerini yiyeceğin kokusundan tanırlar. Dişleri çok keskin olup en sert mermerleri bile delerler. Farelerde dişler çoğu zaman kemirmekten dolayı aşınır. Sürekli kendi dişlerini yenileyerek dişlerinin yok olması önler.
     
Farelerde diğer haşerelerde olduğu gibi yumurta bırakma olayı yoktur. Fare üremesi canlı yavru ile olmakta. Yılda birkaç kez yavrulayabilir. Her yavrulamada 1 düzine (9-12) yavru yapar. Farenin yavrusu ortamın sıcaklığına ve beslenme koşuluna bağlı olarak 60 - 70 günde erginliğe ulaşır. Kışın evimde olmaz demeyin çünkü fareler üreme için mevsim aramazlar, ister yaz olsun ister kış olsun yani her mevsim yaşar ve ürer.
     
Yaşam alanı olarak besinin olduğu her ortamda bulunurlar. Ev ortamında, lağım borularında, çatı katlarında, bodrumlarda, ormanda, tarlalarda yani her yerde bulunurlar. Farenin yuvası yaşadığı ortama bağlı olarak değişik yerlerdedir, genellikle toprağı kazıp toprak altlarında yuva yaparlar. Çatı ve bodrumlarda; fare topladığı yumuşak tüy, kıl, yün, pamuk vb. gibi maddelerden yuva yapar.
     
Besin olarak ortamdaki besinleri kullanır. Hem otçuldurlar hem de etçildirler. Bitkilere zarar verdiği gibi diğer canlılara da zarar verir. Bitkilerin taze aksanlarını kemirir, Bitkilerin tohumlarını toplar, ve bitkinin köklerini kemirerek bitkinin kurumasına neden olurlar. Fareler yalnız yaşamayı sevmeyen hayvanlardır. Bu hayvanlar birçok bireyden oluşan topluluklar halinde bulunurlar.
     
Fareler insanın yiyeceğine ortak olmasından dolayı çok zarar veren haşerelerdir. Özelikle tahıl depolarında, evimizin kilerinde, un fabrikalarında, ekin tarlalarında ve ev ortamında insanoğlunu zarara uğratırlar. Çok aç kalmadıkları sürece insana saldırmazlar. Fakat bazı fare türleri insanlar uyuduğu zaman insanın vücudunu kemirirler. Ağzından akan tükürük insan vücudunu uyuşturur ve insanın bazı uzuvlarını yediğinde insan bunu his etmez.
     
Fareler ile mücadele bu bakımdan şarttır. Fareler çeşidine bağlı olarak farklı isimler alır.


FARENİN ÜREMESİ: Farelerde üreme diğer haşerelerden farklı olarak yumurta değil de canlı yavru doğurarak olur.
Farelerin üremesi için mutlaka farklı bireyler yani hem erkek hem de dişi fareye ihtiyaç vardır. Fareler yılda 6 veya 8 defa yavru verebilir. Her yavrulamada 6- 7 yavru bırakarak çok çabuk çoğalırlar.





Fare

Haberler / Duyurular

Menü


Ürün / Hizmet 
Fare İlaçlama
 

Anket
Fare İlaçlama Konusunda Destek Almayı Düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Kararsızım

Sonuçlar

Son Haberler
Eskişehir’de yaban hayvanlarına havadan kuduz aşılaması yapıldı
Kuraklık için kırmızı alarm
Eskişehir havası temiz şehirler arasında
Milli Parklar Ve Tabiat Parkları Ramazan Bayramı’nda Ziyaretçilerini Bekliyor
Kıyafetlerinizin ömrünü uzatın, doğaya katkıda bulunun
Orman Yangınlarıyla Mücadelede Kullanılan Yapay Zekâ Sistemi Uluslararası Ödüle Aday
8,3 ton plastiğe, kaynağında müdahale!
MÜSİAD’dan Fidan Dikim Etkinliği
Orman Haftası Etkinliklerimiz Devam Ediyor
Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Erozyon Kontrolü Eylem Planı