Eskişehir Çiçek Bankası
Eskişehir Çiçek Bankası
Eskişehir çiçek bankası Online çiçek satış çiçek gönderme
Eskişehir çiçek bankası Online çiçek satış çiçek gönderme
 
 
 
Kurumsal Banka Hesap No
 
 
Ana Sayfa  
Genel Bilgiler >  
Çiçek Hikayeleri >  
İletişim  




 


Genel Bilgiler



Genel Bilgiler
Sen hiç gülümseyen çiçek gördün mü?

10 Kasım 2014 Pazartesi

Karakter: Bir nesnenin, bir bireyin kendine özgü yapısı, onu başkalarından ayıran temel belirti; bireyin davranış biçimlerinin bütününü belirleyen ana özellik. (TDK)

Merak ediyorum çiçeklerin insanlar gibi her birinin kendine özgü bir karakterinin olduğunu düşünen bir ben miyim diye? Değilimdir heralde... Kimisinin gül, kimisinin papatya sevmesinin nedeni de bu bence. Bazı çiçekleri diğerlerine göre daha güzel bulmamızın sebebi, onların oturdukları yerden kendine özgü yapıları ile yansıttıkları karakterleri ile kendimizinkini bütünleştiriyor olmamız olabilir mi?

Çiçekler sana yaprağının şekli, sıklığı ile çiçeğinin rengi, katmeri, büyüklüğü ile, kokusunun rengi ile kim olduğunu anlatır aslında. Yeter ki sen dikkat et bakalım onun bu ayırt edici özelliklerine. Neyi neden sevdiğine bak, orada görebilirsin çiçeğin karakterini... Kimisi bol güneşi sever, kimisi akşamüstü düşen hafif ışığı, kimisi kana kana içer suyunu, kimisi ise çok istemez sulansın. Yani çiçeklerin ihtiyaçlarından, görünüşlerinden ve kokularından doğan karakterleri vardır diyebiliriz kısaca...

Hatta Henry Ward Beecher 1800'lü yıllarda çiçekler üzerine yazdığı araştırmasında demiş ki; çiçeklerin de insanlar ve hayvanlar gibi bir yüz ifadesi vardır. Bazıları gülümser, bazılarının hüzünlü bir ifadesi vardır, bazıları düşünceli ve utangaç olurken bazıları da misal ayçicekleri gibi sade, dürüst ve dik dururlar.

Çiçeklerin ifadelerinden esinlenelerek misal,
Kırmızı gül; gerçek aşk,
Beyaz gül; masumiyet, erdem, saygı,
Sardunya; kibarlık,
Mavi menekşe; vefa,
Papatya; saflık, güven, mutluluk,
Kırmızı lale; ilan-ı aşk,
Sarı lale; umutsuz aşk,
Orkide; yalın güzellik,
Yonca; merhamet anlamları ile bütünleşir.

Peki floriography nedir biliyor musun? Yukarıda birkaçından bahsettiğim çiçek anlamlarının asıl çıkış noktası olan floriography, yani çiçek dili, 19.yüzyılda İngiltere'de Viktorya döneminde görülmeye başlanmış ve o zamanlar, insanların başka şekillerde ifade edemedikleri ve dillendiremedikleri duygularını anlatmak için kullandıkları bir iletişim aracı olarak görülürmüş. Buket çiçek sunumu da ilk o zamanlarda ortaya çıkmış. Buket geleneği sürse de floriography günümüzde sevgi, aşk, dostluk ifadesiyle bir tek gül ile açıkça kullanılmaya devam ediyor.

Güzel bir gelenek, hoş bir ifade şekli... neden devam ettirilmesin ki... hayatımız renklenir, fena mı...

 


2905 kez okundu


Diğer Başlıklar


Bu sorunun cevabını, yani çiçeklerin insanların duyguları ve kendilerini daha iyi hissetmeleri üzerindeki olumlu etkilerini, çiçek endüstrisinin bir parçası olan bizler çok iyi bilmekteyiz ancak bu olumlu etkinin bilimsel olarak kanıtlanması için New Jers  
Çiçekler Neden Bizi Mutlu eder?  
Bir erkeğe çiçek göndermek...  
Çiçek isimleri....  
Bitkilerin Latince isimleri  
Sevdiğinize Uygun Çiçek Seçimi  
Çiçekçi Önerileri  
Saksı Çiçek Bakımı  
Vazoda Çiçek Ömrünü Uzatmak İçin  
Arajman Yapımı  
Burçlar ve Çiçekler  
Özel Günler  
Çiçekler Konuşurmu?  
Sevdiğiniz çiçek türüne göre kişilik özellikleri...  
Çiçek, Çiçekçi ve Çiçek Gönderimi Hakkında Genel Bilgiler  
Sen hiç gülümseyen çiçek gördün mü?  
Rüyada Çiçek Görmek  

Toplam Kayıt: 17 [17 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
 
  Ziyaretçi: 1402027 - Hit: 2905